[TVOJA KULTURNA VEZA]

Magic Net podupire razna kulturna, kreativna te sportska događanja u zajednici u kojoj djeluje. Ovdje je potrebno istaknuti izvrsnu suradnju s Gradskim muzejom u realizaciju izložbe ”ERIK/A - VUNASTI NOSOROG”. Organiziran je live prijenos otvorenja te postavljeni su veliki info displayi za posjetitelje izložbe. Poveznice na video sadržaj otvorenja, video priloga ( u suradni s Prvom školskom televizijom) te galeriji slika nalazi se poveznicima.

Izložba je produkt nastavka suradnje GMV-a s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, započete prije nekoliko desetljeća otkrićem fosilnih ostataka vunastog nosoroga na području Malog Segečaka. Riječ je o najboljem sačuvanom kosturu vunastog nosoroga u Hrvatskoj, procijenjene starosti oko 20.000 godina, na kojemu su obavljeni dugotrajni zahtjevni radovi u svrhu trajne zaštite kao temelja za predstavljanje javnosti, i to najprije kroz ovu izložbu, a potom i u budućem stalnom postavu.

Projektom Erik/a – vunasti nosorog nastojala se oživotvoriti muzejska priča o jednom iznimnom paleontološkom nalazu kroz prizmu multidisciplinarnosti, s prikazom njegova otkrića i zaštite te rekonstrukciju biljnog i životinjskog svijeta tijekom kasnog pleistocena, pomoću suvremene tehnologije i relevantnih izložaka materijalnih ostataka, sa središnjim eksponatom kostura vunastog nosoroga.

Ovo je jedan od najvažnijih projekata Gradskog muzeja Varaždin u proteklih nekoliko godina, ostvaren zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture RH i Grada Varaždina.

Vunastog nosoroga možete posjetiti do 28. veljače 2021.

 

Video prilog otvorenje izložbe.

Video prilog o samoj izložbi.

Video prilog izradila Prva školska televizija Varaždin

Newsletter
Želiš primati novosti iz ponude i korisne savjete na svoj email?
Newsletter šaljemo jednom mjesečno, ne spamamo :)

ISO 27001

Iso 14001

ISO 9001

100% DOMAĆI 

Bez ugovorne obveze!

Zatvori

Nužni ili funkcionalni kolačići odnose se na funkcionalnost naše web stranice i omogućuju nam da poboljšamo uslugu koju vam nudimo putem naših web stranica, na primjer, omogućavajući vam prijenos podataka na svim stranicama naše web stranice kako biste izbjegli ponovni unos podataka, ili prepoznavanjem svojih postavki kada se vratite na našu web stranicu.