[TVOJA KULTURNA VEZA]

Magic Net podupire razna kulturna, kreativna te sportska događanja u zajednici u kojoj djeluje. Ovdje je potrebno istaknuti izvrsnu suradnju s Gradskim muzejom u realizaciju izložbe ”ERIK/A - VUNASTI NOSOROG”. Organiziran je live prijenos otvorenja te postavljeni su veliki info displayi za posjetitelje izložbe. Poveznice na video sadržaj otvorenja, video priloga ( u suradni s Prvom školskom televizijom) te galeriji slika nalazi se poveznicima.

Izložba je produkt nastavka suradnje GMV-a s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, započete prije nekoliko desetljeća otkrićem fosilnih ostataka vunastog nosoroga na području Malog Segečaka. Riječ je o najboljem sačuvanom kosturu vunastog nosoroga u Hrvatskoj, procijenjene starosti oko 20.000 godina, na kojemu su obavljeni dugotrajni zahtjevni radovi u svrhu trajne zaštite kao temelja za predstavljanje javnosti, i to najprije kroz ovu izložbu, a potom i u budućem stalnom postavu.

Projektom Erik/a – vunasti nosorog nastojala se oživotvoriti muzejska priča o jednom iznimnom paleontološkom nalazu kroz prizmu multidisciplinarnosti, s prikazom njegova otkrića i zaštite te rekonstrukciju biljnog i životinjskog svijeta tijekom kasnog pleistocena, pomoću suvremene tehnologije i relevantnih izložaka materijalnih ostataka, sa središnjim eksponatom kostura vunastog nosoroga.

Ovo je jedan od najvažnijih projekata Gradskog muzeja Varaždin u proteklih nekoliko godina, ostvaren zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture RH i Grada Varaždina.

Vunastog nosoroga možete posjetiti do 28. veljače 2021.

 

Video prilog otvorenje izložbe.

Video prilog o samoj izložbi.

Video prilog izradila Prva školska televizija Varaždin

Blog

Novosti i vijesti iz Magic Net-a

Prikaži sve članke

Newsletter
Želiš primati novosti iz ponude i korisne savjete na svoj email?
Newsletter šaljemo jednom mjesečno, ne spamamo :)

ISO 27001

Iso 14001

ISO 9001

Domaći telekom 100% domaći
Uvijek dostupni! 0/24